Portfolio 2013

Name: Jenz Olsson             
Adress: Karlskronaplan 9     
Post Office: 21436 Malmö
Mobile: +46734165016         
E-Mail: jenz_olsson@hotmail.com                                                   
Date of Birth: Jan 6th, 1983  
Nationality: Swedish             
Languages: Swedish: Native, English: Fluent
Current Employment: Full time @ IO Interactive

Ladda ner mitt CV                  

Hitman Absolution
Jag har arbetat på Hitman Absolution sedan mars 2009. Spelet släpptes November 2012. Min främsta uppgift som Environment Artist har varit att ta ett över delar av spelet från tidig leveldesign och gjort de till fullt utsmyckade trovärdiga miljöer. Mycket har kastats, gjorts om och polerats för det slutliga resultatet.

Jag har modellerat, texturerat, förberett Outsourcing dokument och allt som det innebär, ljussätta banor samt korrigera postfilters. Även tekniska aspekter som sätta upp rum för culling, korrigera drawdistances på objekt och optimera fillrate. Allt detta så att det kan se bra ut och kan köra smidigt på Playstation och Xbox.

LÄS MER

Koncept
Ibland kan det hända att man sitter och skissar på andra spelideer. I detta fallet som bilden visar skulle det vara att man har störtat på en annan planet. Så måste man bygga upp en bas för att överleva och försvara sig mot främmande liv.

SE MER (Innehåller mycket från Hitman)

Grafik
Jag tycker om att göra all sorts grafik. När det var studenten för min systers barn så gjorde jag ett par presentkort till dem. Väldigt enkla men stilrena. (De fick även en riktig present tillsammans med kortet.)

SE MER

Studenten Film
När Jonn & Moa tog studenten så var jag med och filmade några sekvenser som jag sedan klippte ihop till en liten film med musik. See filmen på Vimeo här:

http://vimeo.com/25674306

(Jag har oxå lagt upp en annan kortfilm som jag filmade i bokskogen här i Skåne. Innehåller lite foto och musik.)

World in Conflict
På Massive Entertainment så var jag med och utvecklade World In Conflict & Expansionen Soviet Assualt. Spelet är ett "Action RTS" med fri kamera där man styr en liten platon av stridsenheter. Främst ett multiplayer spel där man är 16 spelare updelade i två lag, USA mot Soviet. Jag modellerade först och främst, allt från Pansarvagnar, helikoptrar, flygplan, hus till soptunnor och bikupor. Det var över tre fartfyllda år med fantastiska lärdomar av spelbranschen.

LÄS & SE MER

Humlan Spelet
Vi gjorde ett flashspel till Barncancerfonden när jag gick i skolan (gamemaker). Ett sidscrollande pusselspel där man skulle gå på/förbi blommor för att kunna flyga ett kort bit. Då kunde man ta sig upp för hinder som inte var möjliga att passera som gående. Totalt gjorde vi 13 banor av olika teman, blev både ett roligt och ett utmanande spel.

William & Karin
Jag var fotograf till ett par bekanta som gifte sig sommaren 2010. Jag ordnade sedan en bok till dom på ca.50 sidor som de blev mycket glada för. Boken är tryckt hos CEWE.

LÄS MER & SE FLER BILDER

Foto
Jag tycker väldigt mycket om att resa i världen och ta bilder på platser jag får uppleva. Det här är på väg till ön Sekken ifrån den Norska staden Molde. Såklart gillar jag oxå att ta bilder när jag är hemma med familjen eller vän. Ibland går jag ut och tar texturbilder som jag kan använda till min spelutveckling. (för nörden inom mig.)

SE FLER FOTON

Earth No More
Det var spelet som jag arbetade på i Finland. Äventyrsspel i Unreal Motorn där jorden blev överbefolkat med märkliga växter, moder jord slår tillbaka. Katastrof scenario i USA. Det var enbart 7 månader långt projekt för mig för saker och ting gick utför för företaget. Nu arbetar de på PSN spel istället för storslagna AAA spel.

SE MER

IOI Arbetsprov
Före jag fick jobb på IO Interactive så fick jag göra ett arbetsprov. Jag fick ett concept av dem som jag skulle framställa i en 3d miljö. Detta är resultatet av det arbetet.

LÄS MER & SE MER

3D
På fritiden sitter jag också och pysslar lite med 3d. Provar lite olika stilar och tekniker för att göra spelgrafik. Denna gången blev det några solblommor. Nästa gång kanske en basketkorg... (Har faktiskt en nästan färdig.)

SE MER

Blob Puzzle Spel
Jag och ett par arbetskollegor arbetar på ett Ipad spel där det går ut på att blanda olika färger för att lösa pussel. Vi har en prototyp som fungerar men som behöver mer arbete. Nu har vi kämpat hårt för att få klart Alpha så nu är projektet för tillfället på is med kommer troligtvis att tas upp igen i framtiden.

LÄS MER

 

 

 

 

 

 

 

 

©2011 Jenz Olsson /Karlskronaplan 9, 21436 MALMÖ, SWEDEN / Tel: +46 (0)73 41 65 016